Usoare si gustoase, rulourile de vinete sunt un deliciu ideal pentru servit ca aperitiv, la pranz sau ca o gustare.

Ingrediente

3 vinete 250 g carne tocata de vita 3 rosii bine coapte 2 linguri pasta de rosii 250 ml supa de legume 2 linguri suc de lamaie 3 linguri ulei 2 cepe mici sare piper busuioc
Mod de preparare:
  1. Se taie capetele vinetelor si apoi se taie felii subtiri, pe lung. Se pune apa cu sare la fiert, se lasa sa dea in clocot, se adauga sucul de lamaie si se pun feliile de vinete pentru un minut. Se scot, apoi, si se lasa pe servete de hartie.
  2. Intr-o tigaie cu ulei se caleste carnea desfacand-o cu lingura de lemn, se adauga ceapa maruntita si se mai lasa impreuna 1-2 minute.
  3. Rosiile taiate cuburi se pun intr-o tigaie fara ulei, se calesc putin si se adauga pasta de rosii, supa, sare si piper. Se pun si capetele vinetelor taiate marunt si se lasa pe foc 5 minute.
  4. Pe fiecare felie de vanata se repartizeaza carne, se ruleaza, se prinde cu scobitoarea si se asaza intr-un vas de cuptor. Se adauga sosul de rosii cu vinete si se da 30 de minute la cuptor. Se orneaza cu busuioc proaspat.
din aceeasi categorie