O reteta ce combina salamul de biscuiti obisnuit cu rulada si le imbraca pe amandoua in ciocolata amaruie. Reteta trimisa de Monica Antoniciuc, din Galati.
Ingrediente pentru rulada
Ingrediente pentru salamul de biscuiti
Ingrediente pentru glazura
1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga in compozitie galbenusurile batute cu un praf de sare si faina.
2. Din toata compozitia se opreste un sfert, in care se pune o lingura de cacao si se amesteca bine. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se toarna compozitia cu cacao si se face un model cu furculita. Se da tava la cuptor si apoi se rastoarna foaia pe un prosop pudrat cu zahar tos si se ruleaza.
3. Pentru salamul de biscuiti, se rupe jumatate din cantitatea de biscuiti, iar cealalta jumatate se zdrobeste cu un sucitor sau se da prin masina de tocat. Intr-o cratita se pun cele 3 linguri cu cacao si se amesteca bine cu lapte. Se adauga restul de lapte, zaharul, romul, margarina si se fierb 2-3 minute, dupa care se lasa sa se raceasca putin. Apoi, se adauga treptat din cantitatea de biscuiti pana se obtine o compozitie legata, omogena si cremoasa.
4. Se umple foaia de rulada cu aceasta compozitie, iar rulada obtinuta se glazureaza cu ciocolata topita.