Salam de biscuiti – Reteta clasica
Cauti sa pregatesti un salam de biscuiti delicios? Iata o reteta bogata in ciocolata, cu ingrediente banale, pe care garantat o vei adora.
Truc util: Vrei un salam de biscuiti putin mai crocant? Adauga alunele, nucile sau migdalele tale preferate in compozitie si te bucuri si de o aroma aparte a desertului.
Ingrediente
1. Marunteste biscuitii bucatele (nu ii faramita de tot!), apoi combina-i cu alunele, nucile sau fisticul maruntite, dupa gust.
2. Separat, combina si topeste untul cu zaharul, adauga cafeaua instant si ciocolata rupta bucatele mici.
3. Cand ai obtinut un amestec omogen, da-l de pe foc si adauga aromele.
4. Toarna compozitia fierbinte peste biscuiti si nuci sau alune si incorporeaza rapid siropul de ciocolata.
5. Rastoarna amestecul omogen pe o folie alimentara de plastic si strange salamul de biscuiti rulou, strangand folia bine si ruland-o la 6. capete cat mai tare, ca pe o bomboana.
7. Da salamul de biscuiti la frigider pentru minim 2 ore inainte de a-l servi. Taie salamul de biscuiti felii de 0.5 cm, apoi le poti pudra cu zahar sau cu fulgi de cocos.