Salata aperitiv cu piept de curcan
Similara cu salata de boeuf, aceasta reteta se distinge prin carnea continuta, aceasta fiind una mai slaba si deci, mai sanatoasa.
Reteta de salata aperitiv cu piept de curcan a fost trimisa de Rodica Iosip, din Galati.
Ingrediente
300 g piept de curcan
3 morcovi
o telina
2 radacini patrunjel
4-5 cartofi
o ceasca mazare (facultativ)
o ceapa
castraveti acri
sare
piper
mustar
gogosar rosu, pentru decor
Ingrediente pentru maioneza
un galbenus de ou crud
un galbenus de ou fiert
o cana ulei de floarea-soarelui
zeama de lamaie
sare
Mod de preparare:
- Se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa si un praf de sare. Pe parcurs, se adauga morcovii, patrunjelul, telina si cartofii.
- Se prepara maioneza, folosind ingredientele la temperatura camerei. Uleiul se va adauga in fir subtire.
- Se toaca in cubulete carnea, legumele fierte si castravetii acri. Se amesteca bine carnea cu legumele, se potriveste de gust cu sare, piper si mustar, si abia la final se pune maioneza, pastrand cateva linguri si pentru ornat.
- Compozitia se asaza pe un platou, i se da forma dorita si apoi se orneaza, dupa preferinte cu maioneza ramasa, castraveti, gogosari si frunze de patrunjel. Se da la rece, minimum 2-3 ore.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews