Salata aperitiv cu piept de curcan

Usor

Similara cu salata de boeuf, aceasta reteta se distinge prin carnea continuta, aceasta fiind una mai slaba si deci, mai sanatoasa.

Reteta de salata aperitiv cu piept de curcan a fost trimisa de Rodica Iosip, din Galati.

Ingrediente

300 g piept de curcan 3 morcovi o telina 2 radacini patrunjel 4-5 cartofi o ceasca mazare (facultativ) o ceapa castraveti acri sare piper mustar gogosar rosu, pentru decor

Ingrediente pentru maioneza

un galbenus de ou crud un galbenus de ou fiert o cana ulei de floarea-soarelui zeama de lamaie sare
Mod de preparare:
  1. Se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa si un praf de sare. Pe parcurs, se adauga morcovii, patrunjelul, telina si cartofii.
  2. Se prepara maioneza, folosind ingredientele la temperatura camerei. Uleiul se va adauga in fir subtire.
  3. Se toaca in cubulete carnea, legumele fierte si castravetii acri. Se amesteca bine carnea cu legumele, se potriveste de gust cu sare, piper si mustar, si abia la final se pune maioneza, pastrand cateva linguri si pentru ornat.
  4. Compozitia se asaza pe un platou, i se da forma dorita si apoi se orneaza, dupa preferinte cu maioneza ramasa, castraveti, gogosari si frunze de patrunjel. Se da la rece, minimum 2-3 ore.