In zilele in care nu stii ce sa mai gatesti de post, incearca o salata asortata. E super-rapida si foarte satioasa.
Ingrediente
o conserva mica fasole boabe varza alba sau rosie o ceapa alba un ardei gras verde o lingura ulei o lingura suc de lamaie patrunjel un praf sare
Mod de preparare:
- Fasolea se scoate din conserva, se trece sub un jet de apa si se lasa la scurs.
- Varza, alba sau rosie se trece sub un jet de apa, se scurge bine, se taie si se pune intr-un bol.
- Se taie marunt ceapa si ardeiul si se pun in bol alaturi de fasole.
- Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie si sarea, se toarna peste celelalte ingredient si se aduce salata asortata la masa cu patrunjel tocat deasupra.
Sfaturi utile
✽ Salata de fasole boabe se serveste si calda, cu paine prajita, pentru consistenta ei crocanta.
✽ Daca vrei sa obtii o salata mai consistenta, poti adauga sunca sau bacon taiate in felii subtiri. Pentru o savoare deosebita, rumeneste cateva minute feliile de bacon la grill.