Nu mananci carne de vita, care se gaseste in salata boeuf traditionala? Incearca o alta varianta! Uite cat de usor prepari o salata boeuf cu pui, un deliciu sanatos, mai usor de facut si mai ieftin.

Ingrediente

2 buc piept de pui cu os 5-6 cartofi medii o capatana telina 4 morcovi medii 1 buc radacina de patrunjel 2 buc pastarnac 200 g mazare 2 cepe medii 200 g castraveti murati sare piper
Mod de preparare:

1. Pune pieptul de pui la fiert cu un praf de sare si spumeaza-l pana cand apa ramane curata.

2. Adauga apoi radacinoasele si ceapa, toate taiate jumatati. Cand toate ingredientele au fiert (le poti patrunde cu furculita), strecoara-le de zeama si lasa-le sa se raceasca.

3. Taie castravetii murati cubulete si lasa-i la scurs pentru 20 de minute. Toaca si legumele fierte cubulete, apoi combina-le intr-un vas incapator cu castravetii murati.

4. Prepara o maioneza fara colesterol, dubland ingredientele (click pentru reteta) si adauga o buna parte din maioneza sanatoasa in ingredientele tocate.

✽ Alternativ, prepara maioneza dupa o reteta clasica.

5. Foloseste restul de maioneza la ornarea salatei boeuf cu pui, apoi decoreaz-o cu gogosari sau castraveti murati, albus de ou si masline.

Pofta buna!