Ingrediente
3 cartofi 2 morcovi o radacina telina 2 ardei 1 castravete de sera (lung) proaspat/200 g castraveti murati 4 felii sunca 2 legaturi ceapa verde 3 linguri maioneza/iaurt grecesc sare piper
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii curatati dar intregi, cu morcovii, telina si un praf de sare pana cand poti strapunge legumele cu furculita.
- Taie legumele fierte, sunca, ardeii si castravetele cubulete, amesteca-le intre ele si combina-le maioneza, potriveste de sare si piper. Serveste salata de boeuf de vara rece, presarata cu ceapa verde tocata marunt.
Sfat util:
✽ Daca preferi o varianta dietetica si mai sanatoasa a salatei, foloseste iaurt grecesc in locul maionezei.
✽ Daca folosesti castraveti murati, nu uita sa ii scurgi de apa inainte de a-i adauga peste restul ingredientelor.