O reteta de salata consistenta, ce iti potoleste foamea pentru o perioada lunga de timp si care este totodata plina de vitamine si calciu. In plus, salata consistenta este ideala atunci cand te grabesti, deoarece in numai 20 de minute e gata.

Ingrediente

250 g paste sub forma de fundite 200 g branza feta un ardei gras rosu 1/2 lamaie 1/2 tulpina telina sare cateva fire marar ulei
Mod de preparare:
  1. Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare, conform indicatiilor de pe pachet.
  2. Intre timp, se taie cuburi mici ardeiul curatat si tulpina de telina. Branza se faramiteaza usor.
  3. Se scurg pastele si se amesteca imediat cu ulei, apoi se pun in bolul de salata.
  4. Se adauga restul ingredientelor, mararul, se potriveste gustul de sare si se aduce la masa.

Sfaturi utile

✽ Atunci cand fierbeti pastele adaugati si putin ulei, pe laga sare. Astfel, pastele nu se vor mai lipi intre ele la fiert si nici dupa ce se vor scurge de apa, pentru a fi preparate ulterior. Dupa fierbere, neaparat trebuie trecute sub un jet de apa rece.

✽ Imbogateste salata cu morcovi cruzi, bine curatati de coaja si taiati rondele subtiri.

✽ Poti prepara un sos alb de branza la aceasta salata, topind la foc mic 3 linguri de unt, 2 linguri de parmesan ras, 2 linguri de lapte si faina cat sa lege compozitia.

✽ Adauga la salata crutoane cu aroma de rosii si branza din comert sau bucati de rosii uscate cu busuioc, pentru un gust deosebit.

din aceeasi categorie