O salata plina de vitamine si foarte nutritiva, care se face usor si e indicata in regimurile alimentare, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Ingrediente

un morcov fiert o conserva mica linte un fir telina 2 rosii 2 catei usturoi 300 g ciuperci partea alba a unui praz 1/2 lingurita seminte de chimen o lingurita ulei sucul de la o jumatate de lamaie un praf sare 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:
  1. Morcovul, prazul si telina se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
  2. Intre timp, se taie rosiile si se trece lintea sub un jet de apa pentru a elimina conservantul.
  3. Ciupercile se curata, se spala, taie felii si se calesc in tigaie pana se evapora apa pe care si-o lasa.
  4. Se taie marunt morcovul, prazul si telina fierte si se pun intr-un castron cu lintea, ciupercile si rosiile.
  5. Se adauga usturoiul feliat, chimenul, uleiul si sucul de lamaie. Se gusta de sare si se aduce la masa cu patrunjel.
din aceeasi categorie