Serveste o salata de linte la cina, sau la pranz, caci este suficient de satioasa incat sa-ti tina de foame, insa fara a pica greu. In plus, salata e gata in 10 minute, deci nu trebuie sa pierzi prea mult timp in bucatarie pentru ea.
Ingrediente
o conserva linte 2 foi salata un ardei gras 5-6 rosii cherry 100 g cascaval 150 g sunca o ceapa alba sau rosie patrunjel
Ingrediente pentru sos
ulei de masline sucul unei lamai sare
Mod de preparare:
- Lintea se scoate din conserva, se trece sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
- Intr-un bol se pune salata spalata si bine scursa.
- Se taie ardeiul bastonase, se taie rosiile in doua, ceapa se taie pestisori si se pun toate in bol. Sunca se taie fasii, cascavalul la fel, apoi se adauga in bol.
- Se amesteca cu telul mic uleiul, sarea si sucul de lamaie si se toarna peste ingrediente. Se amesteca si se aduce la masa. Se orneaza cu patrunjel.
Sfaturi utile
✽ In cazul in care nu iti place lintea, o poti inlocui cu boabe de porumb fiert sau cu porumb dulce din conserva. Salata va avea un gust la fel de bun.
✽ Cea mai buna metoda de maruntire a salatei verzi este sa o rupi cu mana in bucati mari, pentru a-si pastra consistenta crocanta.
✽ In cazul in care nu vrei sa adaugi suc de lamaie la aceasta salata, poti opta pentru un sos de iaurt acru cu marar.