O salata plina de vitamine si foarte nutritiva, care se face usor si e indicata in regimurile alimentare, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet.
Ingrediente
un morcov fiert o conserva mica linte un fir telina 2 rosii 2 catei usturoi 300 g ciuperci partea alba a unui praz 1/2 lingurita seminte de chimen o lingurita ulei sucul de la o jumatate de lamaie un praf sare 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:
- Morcovul, prazul si telina se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
- Intre timp, se taie rosiile si se trece lintea sub un jet de apa pentru a elimina conservantul.
- Ciupercile se curata, se spala, taie felii si se calesc in tigaie pana se evapora apa pe care si-o lasa.
- Se taie marunt morcovul, prazul si telina fierte si se pun intr-un castron cu lintea, ciupercile si rosiile.
- Se adauga usturoiul feliat, chimenul, uleiul si sucul de lamaie. Se gusta de sare si se aduce la masa cu patrunjel.