O masa satioasa, pe care o prepari foarte rapid si de care te bucuri imediat. Salata de naut e perfecta si in perioada postului.
Ingrediente
200 g naut la conserva un catel usturoi 3-4 linguri suc de lamaie 3 linguri ulei 2 linguri pasta de susan sare
Mod de preparare:
- Nautul se scurge de solutia in care a fost conservat si se trece sub un jet de apa rece. Odata scurs bine se pune in bolul mixerului.
- Se adauga usturoiul feliat, pasta de susan, jumatate din cantitatea de suc de lamaie si uleiul.
- Se mixeaza, se gusta si se potriveste gustul de sare si lamaie.
Sfaturi utile
✽ La acest preparat, este mult mai bine sa folosesti usturoiul zdrobit pentru a accentua mai bine gustul picant.
✽ In pasta de naut poti adauga rosii uscate, care vor da un gust deosebit preparatului. Rosiile uscate trebuie mixate la robot impreuna cu nautul.
✽ Daca fierbi boabele de naut, adauga putin bicarbonat de sodiu in apa pentru a inmuia boabele mai repede.
✽ Pasta de naut se poate servi pe lipii, preparate in casa sau cumparate din comert. Inainte de servire, acestea se incalzesc putin intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde.