Salata de varza cu ciuperci este satioasa, usor de facut si perfecta pentru zilele de post sau in curele de detoxifiere, deoarece nu contine produse de origine animala.
Ingrediente
1/2 capatana varza rosie sare un morcov 4-5 ciuperci proaspete cateva frunze de salata 2 linguri muguri de pin 2 linguri ulei
Ingrediente pentru sos
3 linguri suc de portocale o lingura mustar iute sau dulce, dupa gust o lingura otet balsamic putin chimen macinat 2 linguri ulei sare
Mod de preparare:
- Intr-un castron, se pun sucul de portocale, otetul, mustarul, chimenul, uleiul si sarea.
- Se amesteca bine si se adauga varza taiata cat mai fin posibil. Se amesteca si se lasa 30 de minute la rece.
- Intre timp, mugurii de pin se rumenesc intr-o tigaie cu ulei, iar morcovii se taie bastonase subtiri.
- In vasul cu varza rosie se adauga salata, mugurii de pin, morcovii si ciupercile taiate, inainte de servire. Se potriveste gustul de sare si se aduce la masa.