Sandvici cu oua romanesti
25 minute
4 portii
Usor
O reteta perfecta pentru micul dejun, ce include traditionalele oua romanesti. Dureaza numai 25 de minute sa termini aceasta reteta si sa ai parte de o masa satioasa si sanatoasa.
Ingrediente
8 oua
8 felii paine
8 rosii mici
50 g unt
2 linguri otet
1/2 legatura marar
sare
2-3 linguri seminte de floarea-soarelui si dovleac
Mod de preparare:
- Se pun 1,5 litri de apa pe foc cu un praf de sare si otet.
- Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si apoi se pune cate un ou spart separat.
- Intre timp, painea se unge cu unt si se pune la prajit in tava cuptorului.
- Se lasa sa fiarba oul 5 minute pana ce albusul se coaguleaza complet si se scoate cu o spumiera direct pe felia de paine prajita. Se aduce la masa cu rosii, marar si seminte de floarea-soarelui si dovleac, dupa gust.
Sfaturi utile
✽ Incalzeste feliile de paine cateva secunde in cuptorul cu microunde si unge-le pe o parte cu branza topita, in
✽ loc de unt. Sandviciul va avea un gust mai puternic. De asemenea, poti presara telemea data pe razatoare deasupra oualor si a feliilor de rosii.
✽ Adauga la sandvici si cateva felii subtiri de bacon afumat, sa fie mai consistent si mai gustos.
✽ Daca nu reusesti sa prepari ouale moi, ca in imagine, poti adauga maioneza facuta in casa deasupra fiecarei felii.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews