In 20 de minute sunt gata 4 portii, atat de usor faci sandvisurile Monte Cristo, un „verisor” culinar al sandvisului traditional frantuzesc, Croque Monsieur, combinat cu friganele sarate.
Ingrediente
8 felii paine 8 felii sunca/pastrama taiata subtire 100 g cascaval (sau Gouda) 1 lingura maioneza 1 lingurita mustar clasic 3 oua 2-3 linguri lapte 2 linguri unt 1 lingura ulei sare piper boia de ardei dulce
Mod de preparare:
- Bate ouale cu sarea, piperul, boia si putin lapte. Unge 4 dintre felii cu 1/2 din amestecul de maioneza si mustar, intinzand cate putin pe fiecare, apoi asaza-le cu partea unsa in sus.
- Pe feliile de paine, asaza putin cascaval ras (cam o lingura, deasupra asaza cate 2 felii de sunca/pastrama, iar peste pune iar cascaval.
- Unge celelalte 4 felii de paine cu amestecul de maioneza si mustar ramas si asaza-le cu partea unsa pe cascaval.
- Topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu uleiul. Trece fiecare sandvis, tinandu-l bine, incat sa nu se desfaca, prin amestecul de ou si lapte.
- Prajeste toate cele 4 sandvisuri pe ambele parti, trecandu-le inainte prin ou.