Un desert racoritor si savuros, perfect pentru a fi servit invitatilor. Sarlota cu nuci se face intr-un timp scurt si poate fi pregatit si de catre cei care sunt invatacei in arta culinara.
Ingrediente
12-16 piscoturi
Ingrediente pentru crema 1
170 g unt 170 g zahar 100 g nuci macinate
Ingrediente pentru crema 2
4 galbenusuri 500 ml lapte 60 g zahar un plic zahar vanilinat
Ingrediente pentru servit
6-8 bucati miez intreg de nuca
Mod de preparare:
- Pentru crema 1, se amesteca intai untul singur si apoi i se adauga zaharul. Trebuie sa se obtina o crema fina in care se adauga nucile macinate.
- Pentru crema 2, se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce amestecul se albeste, se adauga laptele rece si se pune pe foc amestecand continuu. Cand devine groasa, se trage crema deoparte si se lasa la racit.
- Dupa racirea cremei fierte, aceasta se amesteca usor cu crema 1. O forma cu pereti inalti si detasabili se imbraca la interior cu folie de plastic si se asaza piscoturile spre interior.
- Se toarna amestecul de la cele doua creme si se acopera cu folia ramasa pe marginea formei. Se lasa la rece 2 ore si apoi se aduce la masa cu miez de nuca intreg.
Sfaturi utile:
✽ In crema numarul 1 puteti adauga, daca va place, putina esenta de rom.
✽ In momentul servirii mai puteti presara deasupra sarlotei ciocolata rasa.