Cele mai bune sarmale de post! Reteta cu frunze de vita e foarte simpla, iar rezultatul este delicios.
Ingrediente
30 frunze de vita de vie un litru bors 10 linguri orez 2 legaturi ceapa un morcov o legatura marar sare piper 100 ml ulei
Mod de preparare:
1. Se aleg frunzele de vita cat mai intregi si se pun intr-un vas. Se fierbe apa cu jumatate de litru de bors si, asa clocotit, amestecul se toarna peste frunze. Se lasa 10 minute si apoi se scurg.
2. In ulei, se caleste ceapa si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.
3. Se pune si orezul, se lasa 3 minute maximum si apoi se potriveste gustul de sare si piper. Se adauga mararul. Se amesteca bine si apoi se pune in fiecare foaie cate o lingurita de amestec si se ruleaza.
4. Se asaza sarmalutele in vas, se acopera cu restul de bors si apa si se dau la cuptor pentru 40-45 de minute.