O reteta de sarmalute in foi de vita care, desi nu contine carne, este foarte satioasa si reprezinta o alternativa pentru zilele de post.
Ingrediente
2 legaturi ceapa verde 10 linguri orez o ceapa uscata 20 frunze de vita proaspete un morcov 500 ml bors 4 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:
- Frunzele se oparesc 2 minute in apa clocotita si se lasa la scurs.
- In doua linguri de ulei se pune ceapa tocata la calit. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga morcovul si orezul. Se presara sare si piper si se lasa 10 minute pe foc amestecand mereu. Se lasa sa se racoreasca.
- Frunzelor li se taie nervurile prea mari, daca sunt, se pun aproximativ doua lingurite de umplutura si se ruleaza. Se asaza in cerc intr-o cratita pe fundul careia se pun frunze de vita. Se toarna borsul, uleiul, se completeaza cu apa si se dau la cuptor pentru 40 de minute.