Iti plac deserturile cu multa frisca? Ei bine aceasta reteta de savarine, trimisa de Violeta Postolache, din Galati, te va multumi pe deplin.
Ingrediente pentru aluat
250 g faina 30 ml ulei 3,5 g drojdie uscata o lingura zahar 2 oua 150 ml lapte un praf sare
Ingrediente pentru sirop
400 ml apa 150 g zahar o esenta rom
Ingrediente pentru topping
400 ml frisca lichida
Ingrediente pentru forme
unt
Mod de preparare:
- Se dizolva zaharul in lapte caldut, dupa care se adauga ouale batute cu sare si ulei. Se incorporeaza si faina si drojdia si se amesteca bine.
- Se ung formele de savarina cu unt, dupa care se pune compoziţia (se umple o forma cu trei sferturi de aluat).
- Se lasa sa dospeasca 30 de minute, dupa care se dau la cuptor, cateva minute, pana se rumenesc. Se scot apoi din forme si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se prepara siropul: se fierbe zaharul cu apa si cu esenta de rom si se lasa sa se raceasca.
- Se taie partea de sus a savarinei, ca un fel de capac, se insiropeaza, dupa care se umple cu frisca batuta cu intaritor. Se pun capacele si se servesc.