Un tip de mancare ce nu e pe gustul tuturor, dar asta doar pentru ca suntem diferiti. Reteta de scoici cu paste se adreseaza mai ales iubitorilor de fructe de mare.

Ingrediente

250 g spaghetti sau linguini 500 g scoici 200 ml vin alb sec un catel usturoi o legatura patrunjel ulei de masline piper un pumn sare grunjoasa
Mod de preparare:
  1. Acest gen de scoici se pune 30 de minute in apa rece cu un pumn de sare grunjoasa pentru a inlatura orice fir de nisip. Apoi, se spala in mai multe ape si se arunca cele deschise.
  2. Intr-o cratita se incing doua lingurite ulei, se adauga usturoiul feliat si, dupa un minut, scoicile. Se lasa la foc mare un minut, se adauga vinul, se acopera vasul si se lasa pe foc pana ce toate scoicile s-au deschis.
  3. Se fierb pastele, se scurg, se pun peste scoici, se adauga un polonic mic de apa in care au fiert, se presara piper si se lasa un minut. Se presara patrunjel si se aduc la masa imediat.