Cu de toate sau numai cu ce vrei tu, shaorma poate fi facuta chiar la tine acasa, cu ingrediente carora le stii provenienta. Shaorma de pui facuta in casa este o alternativa mai sanatoasa si mai hranitoare decat orice varianta ai putea cumpara din oras.

Ingrediente

2 piepti de pui 3-4 cartofi varza proaspata 1 ceapa galbena 2-3 castraveti murati 1 pahar mic smantana slaba 2 catei usturoi 2 linguri ketchup 4 lipii medii sare piper
Mod de preparare:

1. Curata si feliaza cartofii pentru prajit, feliaza si frige pieptul de pui pe gratar si taie legumele marunt.

2. Intr-un castron, ia fiecare felie de piept de pui si marunteste-o cu mainile in fasii lungi (ai mai mult spor decat cu un cutit), rupand bucatile pe fibra.

3. Intr-un alt castron, marunteste usturoiul in smantana si amesteca, apoi adauga sare si piper dupa gust.

4. Taie fin varza, ceapa si castravetii.

5. Dupa ce ai prajit si cartofii, e timpul sa asamblezi shaorma: incalzeste putin lipia la aragaz, pe focul dat mic, unge lipia cu sos de usturoi, apoi pune cate o patrime din ingrediente in ordinea urmatoare: carne, cartofi, ketchup, urmate de varza, ceapa si castravetii murati.

6. Nu umple foarte tare lipia, astfel incat sa poti ridica marginea de jos a acesteia peste ingrediente, si sa o poti rula cu usurinta. Dupa ce ai strans-o bine (ai grija sa nu se rupa lipia!), imbraca mana cu o punga alimentara si cuprinde partea de jos a shaormei, apoi ridica punga incat sa o infasori strans in jurul lipiei, incat sa nu se desprinda in timp ce o savurezi.

6. Procedeaza la fel cu celelalte 3 lipii ramase si astfel obtii 4 portii de shaorma de pui, facuta in casa.


Ketchup de casa

Ketchup de casa


cartofi prajiti pe foaie de copt

Secretul pentru cei mai buni cartofi prajiti