Siropul de ciocolata e disponibil si in comert, insa are un pret destul de piperat, asa ca e mult mai avantajos sa il prepari in casa! E excelent in cafea, il poti servi cu o inghetata simpla, de vanilie.
Ingrediente
300 g zahar 80 g cacao 250 ml apa un praf sare esenta vanilie
Mod de preparare:
- Pune zaharul, cacaua, sarea si apa intr-o cratita mica, la foc mediu. Amesteca continuu pana cand siropul incepe sa fiarba.
- Lasa siropul de ciocolata la fiert pana cand simti ca s-a ingrosat, apoi adauga vanilia, amesteca si da cratita de pe foc.
- Lasa siropul sa se raceasca si transfera-l intr-un recipient etans, la frigider.
Sfat util:
✽ Poti servi sosul de ciocolata impreuna cu inghetata, prajituri, salata de fructe sau churros.
Incearca si:
Cum faci cel mai bun caramel de casa