Iti place socata atat de mult, incat vrei sa o pastrezi cat mai mult posibil? O poti tine sub forma concentrata de sirop de soc cu lamaie, la frigider, chiar si pentru cateva luni la rand!
Ingrediente
1. Spala socul si curata fiecare inflorescenta in parte, separand floricelele de partea verde a plantei. Trece dintii unei furculite prin fiecare inflorescenta, impingand florile intr-un castron.
✽ Partea bogata in clorofila a socului da gust amar siropului de soc, deci cu cat separi mai bine florile, cu atat vei obtine un sirop mai bun.
2. Intr-un borcan de muraturi, asaza florile de soc astfel curatate, miere sau zaharul, coaja de la cele 4 lamai si sucul lor.
3. Pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand apa a dat in clocot, toarn-o direct peste restul de ingrediente, in borcanul de muraturi.
4. Amesteca bine si lasa compozitia la frigider pentru 2 zile. Strecoara siropul de soc dupa doua zile si toarna-l intr-un recipient de sticla sterilizat (fiert minim 10 minute), cu dop perfect etans.
5. Astfel depozitat, siropul poate fi pastrat pentru 1-2 saptamani sau chiar mai mult la frigider.
6. In situatia in care doresti sa pastrezi siropul de soc pentru mai mult timp, adauga 1-2 pliculete de sare de lamaie (acid citric), conservant ce te poate ajuta sa pastrezi siropul de soc pentru 3-6 luni la frigider sau in camara.
7. Serveste siropul de soc cu apa minerala plata sau carbogazoasa si bucura-te de gustul socatei cat e vara de lunga!
S-ar putea sa-ti placa si: