Sunt tare sanatoase si merg de minune chiar si pe masa de Craciun! Uite cat de usor prepari niste smochine umplute cu nuci, un deliciu invelit intr-un strat de ciocolata cu biscuite si o glazura de ciocolata cu alune, ce ti se topeste in gura.
Ingrediente
Ingrediente pentru compozitia de ciocolata
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
1. Combina zaharul cu apa si margarina si lasa compozitia la fiert pana ce toate ingredientele s-au topit. Da lichidul de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Adauga cacaua, biscuitii maruntiti fin, esenta de rom, coaja de portocala si amesteca.
2. Cresteaza smochinele cat sa le poti umple si pune cate 1-2 jumatati de nuca in fiecare, apoi strange-le la loc.
3. Ia o lingura plina de compozitie cu ciocolata intre palme, rotunjeste-o ca pe o chifeluta, apoi aplatizeaz-o cat poti de mult cu podul palmei, pe blatul de lucru.
4. In centrul compozitiei de ciocolata intinsa asaza smochina umpluta si ridica invelisul de ciocolata de jur imprejurul ei si modeleaza-l in asa fel incat sa o acopere complet.
5. Rostogoleste smochina umpluta si imbracata in ciocolata intre palme, apoi repeta procedeul si cu celelalte. Da smochinele umplute la frigider pentru minim 30 de minute.
6. Topeste ciocolata cu unt sau margarina la microunde, in runde de cate 30 de secunde, sau la bain marie. Adauga alunele tocate marunt odata ce glazura s-a omogenizat.
7. Trece fiecare smochina umpluta prin glazura de ciocolata topita si asaza-le apoi din nou pe platou. Da-le la frigider pentru cel putin 30 de minute, din nou, sau pana cand ciocolata s-a intarit pe ele.
Pofta buna!
S-ar putea sa-ti placa si: