Snitelele frantuzesti sunt la fel de usor de preparat ca si cele obisnuite, insa sosul in care le servesti este cel care face diferenta! Serveste-le alaturi de un piure pufos si o salata proaspata.
Ingrediente
500 g piept de pui 2 oua 100 g faina 120 ml supa concentrata de pui 120 ml vin alb 3 linguri ulei 3 linguri zeama de lamaie 2 linguri unt 2 linguri patrunjel proaspat sare piper
Mod de preparare:
- Asezoneaza faina, ouale si pieptul de pui cu sare si piper.
- Feliaza pieptul de pui daca este cazul, apoi trece fiecare felie de pui prin faina, prin oul batut cu sarea si piperul, apoi asaza-l in tigaia cu uleiul incins.
- Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe fiecare parte, in functie de grosime.
- Cand scoti toate snitelele din tigaie, topeste untul in tigaie, apoi adauga supa concentrata (poti folosi si un cub de supa de pui concentrata, insa nu e varianta ideala), vinul, zeama de lamaie si patrunjelul proaspat tocat.
- Lasa sosul sa scada pentru 7-8 minute, sau pana cand se ingroasa.
- Cand sosul a scazut, pune bucatile de pui pane inapoi in tigaie si mai lasa-le pentru 1 minut pe fiecare parte.
- Serveste snitelele frantuzesti cu sosul din tigaie deasupra.