Satios si sanatos totodata, somonul cu sos de portocale si ghimbir e perfect pentru cei care vor sa tina dieta.

Ingrediente

4 bucati somon zeama de la doua portocale 4-5 rondele de ghimbir 200 ml smantana pentru gatit 75 g branza cu mucegai broccoli sare piper ulei de masline
Mod de preparare:

1. Se pune somonul intr-o tigaie, iar peste el se stoarce zeama de portocala, pana cand il acopera. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa dea in clocot, se adauga rondelele de ghimbir și uleiul. Se acopera cu 1 capac si se lasa sa fiarba putin, pana scade putin sosul. Se intorc bucatile de somon de pe 1 parte pe alta, dupa care se scot din tigaie.
2. Peste sosul ramas, se toarna smantana lichida pentru gatit si branza cu mucegai data pe razatoare. Se amesteca putin, se condimeteaza si se lasa sa dea 1 prim clocot. Separat, se pun la fiert buchetelele de broccoli.
3. Pe 1 farfurie, se asaza bucatile de somon, sosul de smantana si buchetelele de brocoli.

Se serveste cald.