2 bucăți de file de somon sare si piper 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de unt 3 căței de usturoi, presați sau tăiați 200 g ardei copt 250 g spanac de frunze 200 ml de smântână lichidă 150 g de parmezan, ras 1/4 linguriță de praf de boia 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
- Mai întâi se pregătesc ardeii copți, puteți să-i faceți pe plită sau la cuptor. Feliile de somon se asezonează cu sare și piper și se pun într-o tigaie încinsă și unsă cu puțin ulei, timp de cinci minute și le rumeniți și pe o parte și pe cealaltă.
- Se scoate somonul și în aceeași tigaie se adaugă untul și usturoiul. Amestecați timp de un minut și adăugați, ardeii. Se adaugă și frunzele de spanac și pătrunjelul.
- Se dă focul mic și se toarnă peste smântâna, parmezanul, boia, sarea și piperul.
- Se amestecă și când ajujnge la punctul de fierbere, se așază din nou somonul în tigaie și se acoperă cu sosul obținut. Se mai lasă un minut și se oprește focul. Pe poate servi pe pat de orez.