O reteta foarte sanatoasa, pentru cei care sunt la dieta, urmeaza un regim sau pur si simplu vor sa manance sanatos. Combinatia de somon cu sos pesto si fasole verde este una foarte gustoasa si usoara.
Ingrediente
4 bucati file de somon 700 g fasole verde 3 linguri ulei de masline 4 linguri sos pesto 4 lingurite suc de lamaie 500 g rosii cherry sare piper
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 200° si pune o cratita cu apa la fiert.
- Taie 4 bucati de folie de aluminiu, fiecare la lungimea de 35 cm.
- Fierbe fasolea verde pentru 3 minute, apoi strecoar-o.
- Amesteca fasolea cu 2 linguri din uleiul de masline si potriveste-o de sare si piper, apoi imparte-o intre cele 4 folii de aluminiu
- Presara sare si piper pe bucatile de somon, apoi aseaza-le peste fasole si intinde o lingura de sos pesto peste fiecare portie.
- Peste fiecare bucata de somon pune cate o lingurita de suc de lamaie.
- Taie rosiile cherry in jumatati si amesteca-le cu lingura de ulei ramasa. Aseaza-le peste fileul de somon.
- Impacheteaza cele 4 portii incat sa nu fie foarte tare stranse, incat caldura sa poata circula in interiorul lor. Pune-le pe o tava de copt si da-le la cuptor pentru 25-30 de minute.
Vezi şi alte retete cu somon