Somon in aluat foietaj – reteta pas cu pas

50 minute
4 portii
Mediu

Somonul in aluat foietaj nu se face asa de greu, pe cat ai crede. Cu aceasta reteta explicata pas cu pas, o sa-ti iasa perfect, chiar daca esti incepatoare in bucatarie.

Ingrediente

1/2 pachet aluat foitaj decongelat 4 bucati somon fara piele 25 g unt 4 linguri crema de branza cu verdeata un ou batut cu un pic de lapte

Ingrediente pentru garnitura

o conserva mica ciuperci o lingurita ulei 8 cartofi mici, fierti sare
Mod de preparare:

Pasul 1: In unt topit se pun bucatile de somon sa se rumeneasca pe ambele parti.

Pasul 2: Se scot pe un platou si pe fiecare bucata se pune cate o lingura de crema de branza care se intinde pe toata suprafata pestelui.

Pasul 3: Aluatul foietaj se intinde cu sucitorul pe masa usor presarata cu faina si apoi se taie in patru bucati mari, cat sa acopere fiecare bucata de somon. Se pune pestele pe o jumatate de aluat, se acopera cu jumatatea ramasa libera. Cu dintii furculitei se preseaza marginile pentru a impiedica desfacerea pachetului.

Pasul 4: Se ung portofelele de somon in aluat cu ou batut cu lapte, se așaza in tava de copt si se lasa la cuptor 15 minute.

Pasul 5: Ciupercile, slalate bine și scurse se soteaza timp de 15 minute in puțin ulei și un praf de sare. Portofelele se aduc la masa alaturi de ciuperci si cartofi natur.