Ioana Ginghină ne recomandă o rețetă de somon la cuptor cu portocale, care e super gustoasă și foarte ușor de făcut. Frumoasa actriță a explicat rețeta pas cu pas, pe blogul ei.
½ somon dezosat 1 portocală 1 lingură de ulei de măsline 2 linguri de vin albă 1 ceașcă cu apă Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
- Bucata de somon se taie în 4 bucăți, cam de o palmă și se așează într-un vas de iena. Se condimentează cu sare și piper după gust.
- Se lasă peștele deoparte, și separat se prepară sosul din jumătate de portocală, o lingură ulei de măsline, două linguri de vin alb și o ceașcă de apă.
- Se toarnă sosul cu grijă peste toate feliile de somon, iar apoi peste fiecare bucată de pește, se pune o felie de portocală. Apoi se presară cimbru și se bagă la cuptor, acoperit cu capacul de la vasul de iena.
- Se bagă în cuptorul încins la 220 de grade, timp de aproximativ 30 minute. Primele 20 de minute acoperit, iar în ultimele 10 minute fără capac!