Sos Ragu pentru paste si Lasagna

180 minute
Usor

Asa pregatesti cel mai bun sos Ragu, ingredientul principal pentru multe retete de paste si nelipsit din Lasagna, pregatita dupa reteta originala.

Ingrediente

4 linguri ulei de masline 500 g carne macra de vita 500 g coaste de porc 200 g carnati proaspeti 3 foi de dafin 2 cepe mari 150 ml+50 ml vin rosu 2 linguri bulion 3 conserve (x400 g) rosii cuburi 300 ml apa o mana busuioc sare piper
Mod de preparare:

1. Taie carnea cubulete marunte, de cutit, si pune-o alaturi de carnatii desfacuti din pielita si coastele de porc, toate potrivite de sare si piper, la fript in 4 linguri ulei de masline incins.
2. Intoarce carnea periodic pana ce se frige bine pe toate partile, apoi adauga ceapa tocata marunt, foile de dafin si vinul.
3. Lasa alcoolul sa se evapore, apoi adauga continutul celor 3 conserve, apa si mana de busuioc, rupta grosier.
4. Completeaza cu cei 50 ml de vin, in care dizolvi cele doua linguri de bulion. Adauga dilutia obtinuta peste restul ingredientelor, pune capacul cratitei si las-o la foc mic pentru urmatoarele 2 ore si jumatate.
5. Cu sosul Ragu obtinut, poti prepara o Lasagna dupa reteta originala, sau poti obtine paste savuroase si aromate.

S-ar putea sa-ti placa si: