Sos Teriyaki

10 minute
4 portii
Usor

Teriyaki este un sos si totodata o metoda de preparare a mancarurilor in bucataria japoneza. Sosul Teriyaki are un gust dulceag si este folosit in gatirea unor preparate, precum puiul Teriyaki, sau este servit ca sos de sine statator, separat de preparate precum sushi.

Ingrediente

120 ml sos de soia 2 linguri amidon 3 linguri miere/zahar
Mod de preparare:

1. Intr-o craticioara mica, amesteca sosul de soia si amidonul pana ce elimini cocoloasele formate.
2. Pune recipientul pe foc mediu, lasandu-l sa fiarba pana la consistenta dorita, cca 5 minute pentru o consistenta obisnuita.
3. Adauga mierea si amesteca bine pana la incorporare.

Sfat util

✽ Daca sosul este prea gros, poti adauga 1-2 linguri de apa in timpul fierberii.

S-ar putea sa-ti placa si: