Reteta asta e perfecta pentru o cina rapida, dar simpla si foarte gustoasa. Din cateva ingrediente obtii spaghete aglio e olio, paste traditional napoletane, suficiente cat sa hranesti patru persoane!
Ingrediente
1. Fierbe spaghetele cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, si in paralel feliaza cat mai fin cateii de usturoi.
2. Pune usturoiul intr-o tigaie in ulei si lasa focul mic. Amesteca des pentru a asigura o calire uniforma si treptata a usturoiului. Cand usturoiul devine auriu, adauga ~ o jumatate de cana din apa in care au fiert pastele.
3. Scurge pastele si muta-le (fara sa le clatesti) in tigaia in care ai pregatit sosul. Amesteca bine, apoi adauga sare, piper, boia si patrunjelul maruntit.
4. Presara jumatate din cantitatea de parmezan si amesteca spaghetele, iar cealalta jumatate presar-o deasupra, cand aduci la masa.
Vezi si alte retete de paste
Incearca si alte retete cu specific italian