Cu aceasta reteta de spaghete bolognese faci o calatorie culinara virtuala in Italia, oricand doresti, la cina sau pranz. Chiar daca pregatirea sosului Bolognese dureaza putin mai mult, la final vei trage concluzia ca merita fiecare minut.

Ingrediente

450 g spaghete 400 g carne de vita tocata, macra 2 linguri ulei masline 1 ceapa 1 morcov 2 tulpini de telina 2-3 catei de usturoi 2 lingurite busuioc proaspat 800 g rosii in sos tomat 2 lingurite oregano sare 2-3 linguri parmezan ras piper
Mod de preparare:

1. Taie ceapa, morcovul si telina cubulete, apoi pune-le la calit in uleiul de masline  impreuna cu usturoiul si frunzele de busuioc maruntite.
2. Dupa 2-3 minute, pune rosiile maruntite si carnea de vita taiata, apoi adauga 2 cani de apa si potriveste sosul de sare si piper.
3. Presara putin oregano si cateva frunze de busuioc, da sosul intr-un clocot, apoi da focul mic si lasa-l pentru inca 90 de minute, amestecand din cand in cand.
4. Cand sosul Bolognese e aproape facut, fierbe spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
5. Strecoara spaghetele, apoi adu-le peste sosul Bolognese si amesteca usor, pana cand sunt in intregime acoperite de sos.
6. Garniseste fiecare portie cu busuioc proaspat si putin parmezan ras.