Cu aceasta reteta ai parte de o masa autentic italiana, la cina sau pranz. Spaghetele carbonara se fac rapid si sunt foarte aromate.
Ingrediente
3 oua ecologice 40+ g parmezan sare de mare piper proaspat macinat 150 g pancetta 200 g spaghete 1 catel de usturoi ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
- Pune galbenusurile intr-un castron, rade parmezan deasupra, potriveste de piper, apoi amesteca bine si da castronul deoparte.
- Taie pielitele de pe pancetta si taie carnea ramasa.
- Fierbe spaghetele intr-o cratita cu apa si un praf de sare pana cand sunt mediu facute.
- Freaca o tigaie cu pielitele si grasimea taiata de pe pancetta, pune tigaia la foc mediu si adauga catelul de usturoi strivit in mana.
- Dupa 1 minut adauga si pancetta taiata bucatele, lasa tigaia la foc pentru alte 4 minute, pana cand devine usor crocanta.
- Scoate catelul de usturoi si arunca-l. Pastreaza putina apa din cea in care au fiert spaghetele, apoi scurge-le si adauga-le in tigaie.
- Agita bine compozitia din tigaie pentru a prinde aroma ramasa, apoi da tigaia de pe foc.
- Adauga putina apa de la paste, potriveste de piper, apoi adauga galbenusurile. Agita tigaia si mai adauga apa daca e necesar.
- Serveste fiecare portie de spaghete carbonara cu parmezan ras deasupra si cu putin piper.
Sfat util
✽ Daca nu gasesti pancetta, o poti inlocui cu bacon in reteta.
Valori nutritionale:
Calorii: 859
Carbohidrati: 74.8 g
Proteine: 37.8 g
Grasimi: 47.5 g
Grasimi saturate: 16.5 g