Pastele Milaneze se fac intr-un timp relativ scurt, sunt extrem de aromate si sunt potrivite atat pentru cina, cat si pentru pranz.

Ingrediente

1 conopida medie 1 ceapa mare 2-3 catei de usturoi 1-2 file-uri de ansoa 1 cutie pasta de tomate 5 cani apa 2 linguri zahar 1 lingurita oregano 1 lingurita sare piper 2 linguri patrunjel proaspat 2 linguri ulei de masline 100 g pesmet 400 g penne/spaghete
Mod de preparare:

1. Intr-o cratita mare, soteaza ceapa, usturoiul si bucatile de ansoa in ulei de masline.
2. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adauga pasta de tomate, apa, zaharul, oregano, sarea, piperul si patrunjelul.
3. Lasa ingredientele la foc mic pentru 20 de minute, rastimp in care pregateste la abur conopida desfacuta in bucatele. Cand conopida s-a inmuiat, adaug-o peste sos.
4. Pune uleiul de masline intr-o tigaie si prajeste pesmetul pana cand devine maroniu deschis.
5. Dupa ce pregatesti si pastele conform instructiunilor de pe cutie, pune cate o portie de paste in fiecare farfurie, adauga sos si decoreaza cu pesmetul prajit.