Cremoasa, dulce si usoara; asa e spuma de caramel cu ciocolata alba topita, pe care o poti servi cu mandrie invitatilor tai, caci sigur ii vei surprinde placut.

Ingrediente

5 galbenusuri 50 g zahar 200 g ciocolata 200+500 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
  1. Topeste ciocolata la bain marie, apoi incalzeste 200 ml din smantana pentru frisca, pana cand da in clocot.
  2. In paralel, pune zaharul intr-o cratita si las-o la foc mediu pana devine auriu inchis. Cu mare grija toarna smantana pentru frisca in cratita cu zahar, amestecand continuu pentru un minut.
  3. Bate galbenusurile si adauga caramelul treptat, in portii mici. Dupa ce ai incorporat tot caramelul, pune compozitia inapoi in cratita si da-o la foc mic, amestecand continuu. Cand crema se ingroasa, bate-o cu mixerul pentru 5-6 minute la viteza mare si incorporeaza in ea ciocolata topita.
  4. Bate restul de frisca si combina crema de caramel cu frisca, folosind o spatula. Alternativ, poti folosi 1/2 pliculet de gelatina inmuiata in 2 linguri de apa, daca doresti ca spuma de caramel sa fie mai inchegata. Pune desertul la frigider pentru 2 ore inainte de servire.

Incearca si:

Spuma de capsune

Spuma de ciocolata

Spuma de vanilie cu biscuiti Oreo – 3 ingrediente