Cremoasa, dulce si usoara; asa e spuma de caramel cu ciocolata alba topita, pe care o poti servi cu mandrie invitatilor tai, caci sigur ii vei surprinde placut.
Ingrediente
5 galbenusuri 50 g zahar 200 g ciocolata 200+500 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
- Topeste ciocolata la bain marie, apoi incalzeste 200 ml din smantana pentru frisca, pana cand da in clocot.
- In paralel, pune zaharul intr-o cratita si las-o la foc mediu pana devine auriu inchis. Cu mare grija toarna smantana pentru frisca in cratita cu zahar, amestecand continuu pentru un minut.
- Bate galbenusurile si adauga caramelul treptat, in portii mici. Dupa ce ai incorporat tot caramelul, pune compozitia inapoi in cratita si da-o la foc mic, amestecand continuu. Cand crema se ingroasa, bate-o cu mixerul pentru 5-6 minute la viteza mare si incorporeaza in ea ciocolata topita.
- Bate restul de frisca si combina crema de caramel cu frisca, folosind o spatula. Alternativ, poti folosi 1/2 pliculet de gelatina inmuiata in 2 linguri de apa, daca doresti ca spuma de caramel sa fie mai inchegata. Pune desertul la frigider pentru 2 ore inainte de servire.
Incearca si:
Spuma de vanilie cu biscuiti Oreo – 3 ingrediente