Spuma de ciocolata este un desert rafinat, care iti rasfata papilele gustative. In sezonul cireselor poti folosi aceste fructe pentru a adauga un plus de gust.

Ingrediente

200 g cirese 300 ml vodca

Ingrediente pentru spuma

200 g zahar pudra 250 g ciocolata neagra de menaj 200 g unt 4 oua cirese si frisca pentru servit
Mod de preparare:

1. Cele 200 g cirese curaţate de samburi si taiate marunt se amesteca bine cu vodca si se lasa la rece pentru 24 de ore, acoperite cu folie alimentara.
2. Pentru spuma, se pune zaharul într-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa sa se topeasca pe foc.
3. Se trage de pe foc, se adauga ciocolata rupta, se amesteca bine, se pun apoi galbenusurile si untul. Se amesteca bine.
4. Se bat albusurile spuma cu un pic de zahar pudra, se adauga în crema de galbenusuri si se lasa o noapte la frigider. Se serveste cu ciresele în alcool, frisca si cirese proaspete.