Daca iti place gustul acrisor de lamaie, sigur vei adora desertul asta usor si pufos. Prepara-l in zilele calduroase de vara si sigur te va racori.

Ingrediente

250 g mascarpone 5 galbenusuri 70 g zahar zeama unei lamai zeama unui lime 200 ml smantana pentru frisca 1/2 pliculet gelatina
Mod de preparare:
  1. Amesteca zaharul cu zeama de lamaie si lime si galbenusurile. Pune compozitia la bain marie si amesteca constant, pana cand crema se ingroasa, apoi ia-o de pe foc.
  2. Dizolva gelatina in 2 linguri de apa si las-o 5 minute sa se umfle. Da apoi gelatina la microunde pentru 20 de secunde si adaug-o peste crema, urmata de mascarpone si smantana batuta frisca.
  3. Asaza spuma de lamaie in pahare, orneaza-le cu frunze de menta sau cu lamaie, apoi da-le la frigider pentru 2-3 ore.

Spuma de capsune

Spuma de caramel cu ciocolata alba

Tort de cacao cu spuma de ciocolata

din aceeasi categorie