E poate cea mai cremoasa si cu cel mai bogat gust de lapte dintre toate prajiturile. In plus, o faci foarte usor si nici nu trebuie sa ai mare experienta in bucatarie pentru ca desertul sa iasa perfect.
Ingrediente pentru blat
3 oua 125 g zahar 125 g faina 125 ml smantana pentru gatit 40 g cacao 1/2 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema
200 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra 400 g mascarpone 2 linguri miere
Mod de preparare:
- Amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, praf de copt, cacao). Separat, bate ouale cu zaharul si smantana pentru gatit.
- Combina cele 2 compozitii si toarna amestecul obtinut intr-o tava cat mai intinsa, tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt.
- Intinde blatul cat mai egal, incat sa obtii un strat subtire de compozitie pe intreaga suprafata a tavii, apoi coace blatul pentru ~20 de minute la 180 grade, sau pana cand trece testul scobitorii.
- Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand se tine de tel. Separat, bate mascarpone cu mierea si apoi incorporeaza frisca in cea de-a doua crema.
- Taie blatul pe latime in 3 bucati egale. Asaza alternativ cele 3 blaturi mai mici cu 2 straturi de crema intre ele. Deasupra asaza un al treilea strat de crema, la fel de gros.
- Poti orna prajitura cu ciocolata neagra rasa, sau o poti servi ca atare, dupa ce o racesti in prealabil.
Sfat util:
✽ Vrei sa „scapi” chiar mai rapid si sa obtii un rezultat la fel de bun, fara cuptor? In locul blatului de cacao, foloseste biscuiti cu o concentratie cat mai mare de cacao, pe care ii inmoi in lapte 1-2 secunde.