Vara e momentul sa prepari o spuma de zmeura care-ti lasa gura apa numai cand te gandesti la ea. Reteta nu e complicata, nu contine oua si o poti modifica dupa gust si imaginatie!
Spuma de zmeura cu frisca
300 g zmeura 100 g piscoturi de sampanie 100 g zahar 2 linguri zeama de lamaie 1 lingura gelatina 600 ml smantana pentru frisca 5 linguri zahar pudra
Ingrediente pentru decor
300 g zmeura frunze de menta
Ingrediente pentru sirop
240 ml apa 1 lingura zeama de lamaie 3 linguri zahar
Mod de preparare:
- Intr-o cratita mica combina cele 300 g de zmeura cu 100 g de zahar, la foc mediu. Intoarce din cand in cand zmeura cu o spatula, pana cand obtii consistenta de dulceata.
- Strecoara amestecul obtinut, pentru a filtra semintele. Combina cu 2 linguri de zeama de lamaie si 1 lingura de gelatina. Toarna compozitia inapoi in cratita si da-o la foc mediu, pana ce gelatina se dizolva (NU O LASA SA FIARBA!).
- Combina apa cu zaharul si zeama de lamaie pantru sirop, pana ce zaharul se topeste. Taie piscoturile in 2-3 bucati aproximativ egale si da-le prin sirop pentru 1-2 secunde pe fiecare. Distribuie-le in 6 cupe de desert.
- Odata ce siropul de zmeura a ajuns la temperatura camerei, bate frisca cu cele 5 linguri de zahar pudra, pana ce frisca se tine de tel. Separa o cana (~250 ml) de frisca batuta, pentru decor, si da-o la rece.
- Restul de frisca combina-l cu siropul de zmeura cu gelatina. Umple un pos cu aceasta compozitie si distribuie folosind posul in toate cele 6 pahare, in mod egal.
- Pastrand 6 bucati de zmeura, asaza restul in pahare, peste spuma de zmeura. Deasupra orneaza cu frisca, zmeura pastrata si frunze de menta.
- Da spuma de zmeura cu frisca la frigider pentru minim o ora inainte de servire, sau pana cand se solidifica.