Ai pofta de un dulce cu gust generos de vanilie? Uite cum pregatesti un strudel de casa cu crema de vanilie, un desert numai bun de savurat alaturi de familie!
Ingrediente
1 pachet foi de placinta 200 g iaurt de baut 200 ml ulei 3 linguri zahar 5 linguri gris 3 oua 1 pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema de vanilie
1 L lapte 3 plicuri pudding de vanilie 9 linguri zahar
Mod de preparare:
- Combina plicurile de pudding cu putin lapte si cu zaharul, iar restul laptelui da-l la fiert. Cand laptele fierbe, adauga amestecul de pudding cu lapte si zahar si amesteca pana ce crema de vanilie se ingroasa.
- Separa ouale si bate albusurile spuma cu zaharul, apoi adauga treptat galbenusurile, uleiul, iaurtul de baut, grisul si praful de copt.
- Unge din belsug o tava de cuptor cu ulei si las-o deoparte. Imparte foile de placinta in 2 seturi egale (de regula sunt 12 foi intr-un pachet de foi de placinta, deci cate 6 foi in fiecare set).
- Intinde o foaie pe blatul de lucru si unge-o cu ~5 linguri de compozitie cu iaurt de baut.
- Deasupra ei asaza o alta foaie, unge-o si pe aceea cu 5 linguri din aceeasi compozitie. Continua astfel, pana cand acoperi cu ultima foaie, punandu-le cat mai bine cap la cap.
- Intr-una din marginea foilor astfel lipite, intinde pe toata latimea foilor 1/2 din cantitarea de budinca cu vanilie.
- Ruleaza strudelul cu vanilie si asaza-l in tava, apoi formeaza-l si pe cel de-al doilea, procedand identic.
- Asaza doua strudele in tava bine unsa cu unt si unge-le pe deasupra cu restul de compozitie cu iaurt de baut. Da-le la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
- Serveste strudelele cu vanilie presarate cu zahar pudra.
S-ar putea sa-ti placa si: