Putine lucruri sunt la fel de gustoase precum un strudel cu mere proaspat facut in casa. Si unde mai pui ca iti aromezi intreaga bucatarie cand il prepari.
Ai crede ca de la asa miros, nici nu vei mai avea pofta sa il mananci, dar nici gand!
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru copt
1. Pune faina intr-un recipient incapator si pune restul ingredientelor in centrul acesteia: uleiul, albusurile, sarea, zeama de lamaie si apa calda.
2. Framanta putin apoi aluatul in recipient, apoi framanta-l pe un blat bine presarat cu faina, pentru cca 10 minute.
3. Unge aluatul cu ulei si lasa-l sa se odihneasca inapoi in castron pentru 20-30 de minute.
4. In rastimp, curata merele si taie-le cubulete mici. Combina merele cu scortisoara, zeama de lamaie, zaharul, stafidele, coaja de lamaie si faina. Amesteca bine si lasa ingredientele pentru umplutura deoparte.
5. Intinde o fata de masa curata, ce nu lasa scame, pe blatul de lucru. Presara bine fata de masa si sucitorul cu faina, apoi intinde o foaie cat mai subtire posibil, dar fara sa se rupa.
6. Unge foaia de strudel cu unt topit pe intreaga suprafata, apoi presara nucile taiate de cutit.
7. Aranjaza umplutura de mere la unul din capetele foii intinse si ruleaza strudelul treptat, folosindu-te de fata de masa si ungand cu unt partea de aluat de pe exterior ori de cate ori mai rulezi putin.
8. Strange strudelul cu mere la capete, unge-l cu un ou batut si da-l la cuptor pentru o ora la 160 de grade. Din 15 in 15 minute mai unge strudelul cu unt topit.