Sufleu de cartofi cu cascaval
Un preparat extrem de aspectuos, dar rapid si simplu de facut? Incearca un sufleu de cartofi!
Obtii minim 4 portii dintr-un foc, arata incredibil si merge servit oricand poftesti, inclusiv cand ai musafiri!
Ingrediente
1. Fierbe cei doi cartofi cu apa suficienta si un praf generos de sare, pana ce pot fi patrunsi cu usurinta.
2. In rastimp, separa ouale si bate albusurile cu un praf de sare.
3. Separat, combina galbenusurile cu cartofii zdrobiti, apoi adauga cascavalul, laptele, sare si piper.
4. Incorporeaza albusurile batute spuma pana se tin de tel, folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
5. Toarna compozitia in forme mici rotunde de portelan sau in forme de brioe unse cu unt.
6. Umple formele pana sus, apoi da-le la cuptor la 220 grade pentru 15-20 minute, sau pana cand se rumenesc si se umfla considerabil.
7. Serveste sufleul de cartofi presarat cu cateva fire de patrunjel tocat, dupa ce preparatul s-a racit putin.