Un desert frantuzesc extrem de popular, sufleul de ciocolata este gustarea perfecta atunci cand pofta de ciocolata si de „ceva bun” pune stapanire pe tine.
Ingrediente
200 ml frisca lichida 15 g amidon 10 g cacao 2 linguri faina 150 g ciocolata neagra cu peste 60% cacao 4 oua 100 g zahar pudra
Ingrediente pentru copt
25 g unt topit 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
- Se pun pe foc frisca, cacaua si amidonul si se amesteca pana ce se formeaza o crema groasa. Apoi se adauga galbenusurile, faina si ciocolata maruntita si se omogenizeaza.
- Se bat albusurile spuma cu zaharul pus in trei reprize. Spuma finala nu trebuie sa fie atat de tare ca la bezele.
- Se adauga spuma de albus in compozitia cu ciocolata si se amesteca usor.
- Se ung formele de copt cu unt topit, se presara cu zahar pudra si se dau 2 minute la congelator. Apoi, se ung din nou cu unt lichid, se presara cu zahar si se toarna compozitia de sufleu. Se coc 20 de minute.