Un desert simplu si rafinat in acelasi timp, pe care te ajutam sa-l obtii cu o reteta explicata pas cu pas. Invata si tu sa pregatesti sufleu de mere.
Ingrediente
5 mere 200 g biscuiti sfaramiciosi 3 oua 100 g zahar pudra
Ingrediente pentru decor
4 cupe inghetata de vanilie
Mod de preparare:
Pasul 1:
Merele se curata de coaja si de casuta cu seminte, se taie felii si se pun la cuptor pentru 25 de minute. Apoi, se paseaza cu furculita.
Pasul 2:
Biscuitii se sfarama nu foarte marunt si se amesteca bine cu galbenusurile.
Pasul 3:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pudra si se amesteca cu merele pasate.
Pasul 4:
In mai multe vase mici de cuptor se pune un prim strat de biscuiti, apoi merele si se acopera cu alt strat de biscuiti. Se coace sufleul pentru 20-25 de minute la bain-marie si, dupa racire, se poate servi cu inghetata, dupa gust.