Supa-crema de conopida este una extrem de gustoasa si satioasa, bogata in arome. Si, cel mai important lucru… este sanatoasa!
Ingrediente
1 conopida medie 100 g cascaval ras 1 litru supa de pui 50 g unt 150 g smantana sare piper
Ingrediente pentru servit
2 linguri mazare 100 g bacon 1/2 lingura ulei
Mod de preparare:
1. Se rupe conopida in buchetele si se spala.
2. Intr-o oala, se topeste untul si se caleste conopida 5 minute. intre timp, mazarea se pune la fiert.
3. Se toarna supa, se potriveste de sare si piper si, cand ajunge la punctul de fierbere, se diminueaza focul si se lasa la fiert 20 de minute. Intre timp, baconul se taie cat mai mic si se caleste in ulei.
4. Se mixeaza conopida, se repune pe foc, se adauga smantana, se amesteca si la primul clocot se trage din nou de pe foc si se pune cascavalul.
Se aduce la masa cu mazare si bacon.