Delicioasa si plina de nutrienti, supa-crema de morcovi este mancarea perfecta pentru cei care vor sa manance mai sanatos sau pentru cei care sunt nevoiti sa urmeze un regim alimentar strict.
Ingrediente
un kilogram morcovi 3 cartofi o ceapa 300 ml supa de pui 200 ml smantana de gatit 2 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:
- In ulei, se pune ceapa la calit si apoi se adauga cartofii taiati cuburi.
- Se pun si morcovii taiati rondele, se lasa 5 minute si apoi se toarna supa.
- Se adauga si apa, dupa cat se doreste a fi supa de groasa sau subtire, si se lasa la fiert 30 de minute.
- Se mixeaza legumele fierte, se adauga smantana, se da un clocot si se potriveste gustul de sare si piper. Se aduce la masa cu paine prajita sau crutoane.
Sfaturi utile
✽ Morcovii sunt ideali pentru dieta: contin putine calorii, nu au grasimi si sunt o sursa bogata de vitamine si minerale.
✽ Este mai bine sa consumati morcovii fierti. Prin fierbere acestia isi pierd duritatea, iar organismul ii digera mai usor, absorbind o cantitate mult mai mare de betacaroten.